Toont alle 5 resultaten

Een chemische peeling verbetert de huidconditie.

Chemische peeling is een behandeling met fruitzuren of AHA’s (alpha-hydroxyzuren) die de structuur van de huid verbetert en de bovenste huidlaag verwijdert. Hierdoor worden verkleuringen en kleine rimpels minder zichtbaar, oogt de huid strakker en frisser en zullen littekens vervagen. De peeling wordt toegepast om oude of beschadigde huidcellen te verwijderen. Daarnaast wordt de vernieuwing van de huid gestimuleerd en zal de huid sterker doorbloed worden. Dit resulteert in een gladdere en goed doorbloede huid met een andere structuur die egaler en gladder is. Voor elke huid is een geschikte peeling.

Advies over de chemische peeling. >>

Start vooraf met een goede huidreiniger.

Een goede reiniging voor het starten van de behandeling met de chemische peeling is van belang; hierdoor wordt de huid ontsmet. De behandeling wordt nog ongeveer twee weken herhaald en de huid kan rood zijn en schilferig worden. Voor een goed resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Er zijn verschillende soorten chemische peeling; welke wordt gebruikt hangt af van de wens(en) en/of de klacht(en) van de patiënt. Bij een geringe zon beschadiging, pigmentatie, wijde poriën, niet al te diepe acne littekens en fijne rimpels wordt gebruik gemaakt van oppervlakkige peelings

Laat je voor een professionele peeling adviseren en behandelen door een huidspecialist!

Bescherm de zon te allen tijde tegen zonlicht.

Belangrijk is om na een chemische peeling tenminste 4-6 weken niet te veel in de zon te zitten en ook niet onder een zonnebank te gaan. Gebruik van een goede zon bescherming is erg belangrijk, minimaal met SPF 30. Ook kan het nodig zijn om zelf een zalf of crème te gebruiken om er voor te zorgen dat de huid goed herstelt en eventuele complicaties kunnen worden voorkomen. De huidspecialist kan hierin goed adviseren.