Toont alle 6 resultaten

Bij eczeem heb je vaak ook last van een droge huid.

Eczeem is een oppervlakkige huid aandoening die wordt veroorzaakt door een (allergische) ontstekingsreactie van de huid. Wanneer je hier last van hebt, heb je vaak ook een droge huid. Het is belangrijk dat de huid niet te veel uitdroogt en daarom vraagt deze huid extra verzorging met de juiste producten. Vooral jongere kinderen hebben er last van, maar het kan zich ook op latere leeftijd ontwikkelen.

Je kunt het behandelen door middel van een lokale behandeling. Dat wil zeggen de huid behandelen op de plekken waar het eczeem zit. Het is niet besmettelijk.

Veelvoorkomende symptomen van eczeem. >>

Een huid met eczeem is vaak rood en schilferig.

Vaak heb je last van een branderig gevoel en jeuk aan de huid. Hierdoor heb je de neiging om te gaan krabben. Terwijl het juist heel belangrijk is om niet te krabben. Ook kan je last hebben van kleine met vocht gevulde blaasjes, blaren, infecties en pigmentverandering. Verder zijn belangrijke symptomen een rode en schilferige huid.

Er bestaan verschillende soorten eczeem.

Naast het feit dat er verschillende soorten zijn, verschillen deze ook in symptomen en ernst. Daarnaast kan het chronisch zijn, maar ook kortdurend.

Atopisch of constitutioneel eczeem is een erfelijke vorm van eczeem en is chronisch. Typerend voor deze vorm is een rode huiduitslag en veel jeuk. Het treedt met name op bij baby’s en jonge kinderen. Bij zuigelingen spreekt men van dauwworm. Ook deze vorm is niet besmettelijk. Bij jonge kinderen ontstaat dit vaak al voor het tweede levensjaar. Er is een kans dat deze vorm op oudere leeftijd over gaat; je groeit er dan overheen. Vaak is er sprake van een (extreem) droge huid.

Berg bij baby’s is ook een vorm van eczeem. Een onschuldige huidaandoening die veel voorkomt. Je herkent berg aan de vettige, gele schilfers op de hoofdhuid.

Behandeling van eczeem.

Het is erg afhankelijk van type eczeem en de ernst van de symptomen welke behandeling het beste aansluit. In elk geval is een goede huidverzorging belangrijk. Daarnaast moet je niet te lang en te heet douchen. Door water droogt de huid verder uit. Bij het douchen is het verstandig gebruik te maken van een neutrale douchegel of zeep. En gebruik geen huidproducten met parfum of alcohol.