Verschillende huidtypen omschreven.

Er zijn verschillende huidtypen en dit kan bij ieder mens verschillend zijn. De omschrijving van het huidtype kan op twee manieren. Het huidtype ingedeeld naar de reactie van de huid op UV-straling; er wordt dan ingedeeld naar de mate van verbranding en bruining.

Of ingedeeld naar de omschrijving van het type huid, waarbij onderscheid wordt gemaakt naar de hoeveelheid vocht en vet die in de huid aanwezig is. Op Huidproduct.nl kun je per omschreven huidtype lezen welke producten het beste bij je passen.

Wij hebben huidproducten voor de volgende huidtypen.

De acne huid is één van de huidtypen die goede producten nodig heeft.
Acne huid
Droge huid
Droge huid
Gecombineerde huid
Gecombineerde huid
Een geïrriteerde huid is erg vervelend
Geïrriteerde huid
Gevoelige huid
Gevoelige huid
Ook de normale huid is één van de huidtypen die goede producten nodig heeft.
Normale huid
Vette huid
Vette huid

Acne huid, droge huid en gecombineerde huid.

Bij een acne huid heeft de huid continu last van ontstekingen en verstoppingen. Hierdoor ontstaan puistjes en mee-eters. Het onderscheid met de ernst van de vorm van acne zit met name in de mate van ontsteking van de puistjes. Een acne huid dien je goed te verzorgen. Hierdoor zal de huid minder rood en geïrriteerd zijn,

De droge huid kenmerkt zich door de dunne structuur. Daarnaast produceert een droge huid weinig talg. Een droog huidtype kan verschillende oorzaken hebben. Bij een droge huid is het evenwicht in de waterhuishouding van de huid met de omgeving verstoord.

Een gecombineerde huid wordt ook wel de huid met T-zone genoemd. Onder de T-zone wordt het voorhoofd, de neus en de kin bedoeld. De verschillende delen van de ‘T’ hebben een ander huidtype, waardoor er meerdere producten nodig kunnen zijn. Vaak is de huid rond de T-zone vet, maar de andere delen van het gezocht voelen normaal en/of droog aan.

Geïrriteerde huid en gevoelige huid.

De geïrriteerde huid reageert in algemene zin heftiger op invloeden van buitenaf. In de meeste gevallen is de geïrriteerde huid wat droger. Ook kan de huid schilferig en schraal zijn. De huid voelt trekkerig na het douchen en de huid kan een rode uitslag geven. De geïrriteerde huid heeft wel raakvlakken met een eczematische huid.

Kenmerkend voor een gevoelige huid is de reactie op prikkels. De gevoelige huid reageert sneller dan gemiddeld op prikkels van binnen en buiten het lichaam. Parfum, alcohol en kleurstoffen zijn ingrediënten waar de huid extra op reageert, Bij dit huidtype dien je dus goed te letten op de ingrediënten in de verzorgingsproducten. Deze staan altijd vermeld bij de productomschrijvingen.

Normale huid en vette huid.

Een normale huid klinkt als dat deze ‘normaal’ is en geen extra verzorging nodig heeft. Niets is minder waar. Ook bij dit huidtype is een goede verzorging van belang. Ondanks de benaming ‘normale’ huid, komt dit huidtype niet vaak voor.

Wanneer jouw huid meer last heeft van puistjes en mee-eters, is er vaak sprake van een vette huid. Dit huidtype is dik qua textuur en voelt ruw aan. Dit huidtype komt vooral veel voor bij jongeren, onder andere door hormonale veranderingen.