Toont alle 20 resultaten

Een gecombineerde huid komt vaak voor.

De gecombineerde huid is met name vet rond de T-zone door de grovere poriën, maar voelt verder normaal en/of droog aan. Met de T-zone wordt het voorhoofd, de neus en de kin bedoeld. De plekken van de huid die zich niet in de T-zone bevinden kunnen wat droger aanvoelen. Ook zullen puistjes en mee-eters met name ontstaan rondom de T-zone. Het is een huidtype dat vaak voorkomt en, zoals de naam al zegt, is het een huidtype dat verschillende huidtypen combineert. 

De beste verzorging voor dit huidtype. >>

Kenmerken van de gecombineerde huid.

Een gecombineerde huid kan soms best lastig zijn. Met name om goede verzorgingsproducten te vinden die werken voor het hele gezicht. De volgende kenmerken zijn opvallend bij dit huidtype:

  • Je hebt last van vergrote poriën
  • Er bevinden zich mee-eters in het gezicht
  • Je hebt droge en/of schilferige plekjes op met name de wangen
  • Delen van de huid (met name de T-zone) kunnen meer glimmen

Waar moet je op letten bij de verzorging van dit huidtype.

Doordat het een gecombineerde huid is, is het belangrijk om bij de verzorging van de huid gebruik te maken van verschillende verzorgingsproducten. Hierdoor blijft de volledige huid in balans en concentreert de verzorging zich niet op slecht een gedeelte van de huid. Maak gebruik van milde reiniging en alcoholvrije toners op de vette gedeeltes (T-zone) en gebruik een serum en moisturizers op de drogere delen van de huid. Tevens kan je kiezen voor een voedende nachtcrème.