Toont alle 5 resultaten

Pigment heeft een beschermende functie.

Pigmentvlekken zijn vaak rond van vorm en ontstaan vanaf middelbare leeftijd. De meest voorkomende plekken zijn in het gezicht, op de handen en de decolleté. Pigment wordt aangemaakt door pigmentcellen in de opperhuid en hebben een beschermende functie. Teveel zonlicht kan het pigment in de war brengen waardoor er vlekken ontstaan, zoals ouderdomsvlekken (Lentigo). Natuurlijke pigmenten zijn moedervlekken, een zwangerschapsmasker, levervlekken of sproeten.

Behandelen en verzorgen van pigmentvlekken. >>

De beste behandelmethoden tegen pigmentvlekken.

Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan na wondjes en acne. Deze verkleuringen kunnen onder andere behandeld worden met peelings, microdermabrasie en je kunt ze camoufleren.

Wat is Vitiligo en hoe bescherm je dit het beste.

Bij Vitiligo is sprake van depigmentatie, waarbij de pigmentcellen vernietigd worden. Hierdoor ontstaan witte vlekken die begrensd zijn en worden omgeven door een donkere rand. Vitiligo op de handen en in het gezicht kunnen als cosmetisch storend ervaren worden. De witte vlekken die ontstaan bevatten geen pigment, waardoor ze snel verbranden. Bescherming met een hoge SPF tegen zonbestraling is van groot belang. Ook camouflage producten kunnen een uitkomst bieden bij Vitiligo.