Toont alle 20 resultaten

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem.

Acne zijn poriën die verstopt zijn met talg, bacteriën en vetzuren. Deze ophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid. Bij de één is het een enkel puistje en bij de ander een ziektebeeld met ernstige ontstekingen. De meest voorkomende plekken zijn in het gezicht, op de borst en op de rug. Bij de meeste mensen ontstaat het in de pubertijd, omdat de hormonen in deze periode verantwoordelijk zijn voor de verandering in de huid. Maar het kan ook ontstaan op volwassen leeftijd, dit komt minder vaak voor.

Waar moet je op letten bij acne. >>

Aandachtspunten en feiten over Acne.

Er zijn vele vormen die kunnen ontstaan door uitwendige factoren zoals cosmetica of geneesmiddelen. Vooralsnog is er geen bewijs dat acne verslechterd door het eten van specifiek voedsel, het hebben van een slechte hygiëne, infecties of overmatige transpiratie. Zonlicht heeft tijdelijk een positief effect, maar teveel is schadelijk en een goede zon bescherming is van belang. Acne wordt vaak ook wel puistjes genoemd. Hoewel hier wel een verschil in zit.

Het belang van een goed gereinigde huid.

Er bestaat geen standaardbehandeling en de behandeling is afhankelijk van de ernst en de klachten. Onder andere het intensief reinigen van de huid is belangrijk en zorgt voor een verbeterde huidstructuur. Eventuele littekens die ontstaan zijn als gevolg van acne kunnen behandeld worden door onder andere specifieke litteken crèmes. Door middel van camouflage kan de onzekerheid afgenomen worden. Belangrijk is om te kiezen voor producten op waterbasis en om sterk ontvettende huidverzorgingsproducten te gebruiken.