Toont alle 7 resultaten

Wondverzorging voor een optimaal genezingsproces.

Wondverzorging is erg belangrijk bij het hebben van een (open) wond. Er bestaan verschillende soorten wonden, zoals brandwonden, een open been, doorligwonden, wonden bij diabetes en operatiewonden. Elke wond heeft een eigen behandeling nodig. Belangrijk bij een goede wondverzorging is de hygiëne. Met behulp van professionele wondverbanden kunnen de wonden goed verzorgd worden, onafhankelijk van het type wond. Deze wondverbanden helpen om infecties zoveel mogelijk tegen te gaan en de genezende rode delen worden zoveel mogelijk beschermd en gestimuleerd.

Waar moet je op letten bij wondverzorging. >>

Het is van belang dat het verband vochtig is.

Vochtig wondverband voorkomt de vorming van wondkorsten. Het vochtige wondmilieu dat door dit verband gecreëerd wordt, ondersteunt de genezing en zorgt voor een ideaal microklimaat voor de processen die in de huid plaatsvinden. Het verwisselen van deze verbanden gaat zonder de wond te beschadigen, zodat de genezing sneller plaatsvindt.

Naast een verband is compressie ook belangrijk.

Ook bepaalde compressieverbanden dragen bij ter ondersteuning van de wondbehandeling. Belangrijk bij de behandeling van een open been is het zwachtelen. De zwachtels zorgen voor een druk van buitenaf, waardoor er minder druk in de bloedvaten optreedt. Hierdoor zal er een vermindering van het oedeem plaatsvinden, wat weer bijdraagt aan de verbetering van de doorbloeding van de huid.

Zorg voor een goede combinatie van verzorging voor het beste resultaat.

Belangrijk bij de wondverzorging is de combinatie van een goede en intensieve wondbehandeling in combinatie met zorgvuldige materiaalkeuze, zodat het genezingsproces versneld kan worden.