Toont alle 4 resultaten

Elektrisch ontharen is een duurzame methode om haren te verwijderen.

Elektrisch ontharen is een methode waarmee storende, ongewenste haren, verwijdert kunnen worden door middel van elektrische epilatie. Deze methode is met name geschikt voor relatief kleine oppervlaktes. Het voordeel van elektrisch ontharen is dat het geschikt is voor alle haarkleuren, dus ook de grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden.

Hoe werkt elektrisch epileren. >>

Elektrisch epileren verwijdert de haren één voor één.

Met elektrisch ontharen worden de storende haren één voor één behandeld. Na een eerste behandeling komen hiervoor weer zwakkere en dunnere haren voor in de plaats, die opnieuw verwijdert moeten worden. Uiteindelijk zullen alle haren verdwenen zijn. De elektrische stroom die door een minuscuul naaldje in het haarzakje terecht komt, zorgt ervoor dat de haar beschadigd en vernietigd wordt. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid, maar niet geheel pijnloos en in de meeste gevallen erg tijdrovend. De huid kan na de behandeling gevoelig reageren en wordt deze rood en komen er mogelijk pukkeltjes. Een alternatieve behandeling voor elektrisch ontharen is lichttherapie (laser, IPL, VPL of fotothermolyse).

Bescherm de huid na de behandeling goed tegen de zon.

Om de pijn tijdens de behandeling te verzachten kan de huidtherapeut gebruik maken van een verdovende crème; deze is op recept verkrijgbaar. Ook kan een kalmerende crème prettig zijn na de behandeling. Belangrijk na de behandeling is de verzorging van de huid en tevens het gebruik van een goede zonbeschermende crème. Deze bescherming is ook nodig om verkleuring van de huid te voorkomen. Gebruik vooral geen vette crème en zeep.