Toont alle 10 resultaten

Rosacea is niet te genezen, wél te behandelen.

Rosacea is een ontstekingsaandoening van de gezichtshuid. Het is een veel voorkomende chronische aandoening, die je vooral ziet bij vrouwen van middelbare leeftijd. De aandoening is niet besmettelijk en heeft niks te maken met acne. Belangrijke kenmerken zijn roodheid (met name van de wangen en de neus), kleine uitgezette bloedvaten (couperose), rode bultjes en puistjes.

Hoe kan je het beste omgaan met rosacea. >>

Hoewel rosacea niet te genezen is, kun je het wel goed behandelen.

De oorzaak is onbekend, maar de aandoening is goed te behandelen. Definitieve genezing is zelden mogelijk; binnen een half jaar na het staken van de therapie treden bij de helft van de mensen weer een verergering op.

Een milde vorm is te behandel je vaak lokaal en moet continu herhaald worden, omdat het niet te genezen is. Ernstige vormen worden vaak direct behandeld met zowel tabletten als met lokale therapie.

Factoren welke invloed hebben op rosacea.

Zonlicht en andere vormen van warmte zullen bij de meeste mensen met rosacea verergering van de verschijnselen veroorzaken. Er zijn geen aantoonbare relaties, maar het is wel bekend dat tijdelijk de roodheid verergerd kan worden door het drinken van alcohol en eten van sterk gekruid eten. Het gebruik van cosmetische producten in het gezicht kan de huid irriteren. 

Op welke manier kun je het beste deze aandoening behandelen.

Onder andere de behandeling met lokale therapie kan ervoor zorgen dat de uitbreiding van de klacht voorkomen wordt. Hierdoor houdt je de rosacea goed onder controle. Met name huidproducten met kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten en een goede zon bescherming zijn van groot belang om rosacea goed te behandelen. Deze producten remmen de ontsteking. Goede huidproducten verzachten en kalmeren tegelijkertijd de huid. Ook camouflage therapie behoort tot de mogelijkheden.