Resultaat 1–36 van de 42 resultaten wordt getoond

Droge huid kan verschillende oorzaken hebben.

Een droge huid heeft een dunne structuur en produceert weinig talg. Vaak voelt de huid ruw en gespannen aan. Dit kan worden veroorzaakt door een droog klimaat, winterweer, ernstig tekort aan vitamine A, aangeboren huidziekte, overbelichting door zonlicht of medicatie. Bij dit huid type is het evenwicht in de waterhuishouding van de huid met de omgeving verstoord en droogt de huid uit. Hierdoor wordt de huid rood en schilferend. Daarnaast kunnen kleine kloofjes in de huid ontstaan.

Aandachtspunten van de droge huid. >>

Waar moet je op letten bij een droge huid.

Een huidbarrière bestaat voornamelijk uit vetten. Wanneer de vetten minder worden, dreigt de huid water te verliezen met als gevolg uitdroging. Wanneer je last hebt van dit huidtype dien je het gebruik van water, zeep en andere reinigingsmiddelen te beperken. Water en zeep zorgen ervoor dat de huidvetten weggespoeld worden. Hierdoor kan het vocht in de huid makkelijk verdampen wat een drogere huid tot gevolg heeft. Mensen met dit huid type hebben zelden of nooit last van puistjes.

Welk effect heeft een goede verzorging op de droge huid.

Bij uitdroging gaat de huid zelf extra huidvetten produceren om de weggespoelde huidvetten te vervangen. Op die manier wordt de huidbarrière herstelt. Dit duurt ongeveer een week, mits de huid verder met rust gelaten wordt. Door de huid te behandelen met een beschermende vette crème, krijgt het de kans om weer volledig te herstellen.

Producten die speciaal voor dit huidtype gemaakt zijn, bevatten vrije vetzuren, cholesterol en ceramide.