Toont alle 23 resultaten

Een geïrriteerde huid gaat vaak samen met een gevoelige huid.

De geïrriteerde huid wordt ook wel vaak in verband gebracht met een gevoelige huid. Daarnaast is er bij dit huidtype vaak ook sprake van een droge huid. De huid reageert heftiger op invloeden van buitenaf dan de normale huid.

Herkenbare symptomen van dit huidtype zijn een droge en schilferige huid.

Andere bekende symptomen. >>

Overige symptomen van de geïrriteerde huid.

Andere herkenbare symptomen zijn een trekkerig aanvoelende huid na het douchen. Ook kan de huid schraal zijn en kun je last hebben van rode huiduitslag. Vaak jeukt de huid erg en is het moeilijk op daar van af te blijven. Eczeem is ook een vorm van een geïrriteerde huid.

Kenmerkend voor een dit huidtype is een huidirritatie met droge en ruwe plekken.

Een reactie van de huid.

De huid kan verschillende reacties geven waaraan de dermatoloog of huidtherapeut goed kan beoordelen of de huid geïrriteerd is of niet. Rode plekken en kloofjes, een ruw of prikkelend gevoel zijn allemaal signalen die de huid afgeeft. Als de huid ontstoken en geïrriteerd raakt door een allergeen wordt het vaak rood. De allergeen is een stof waar de huid hevig op reageert. Dit is ook wat dermatologen en/of huidtherapeuten dan vaak zien. Bepaalde producten worden door de tere huid slecht verdragen.

Het komt regelmatig voor en uit zich op verschillende manieren. Soms wordt het ten onrechte verward met een allergie. De meeste huidirritaties komen voor in het gezicht, aan de oogleden en rond de ogen. Bij geïrriteerde reacties op het lichaam is de huid vaak droog.