Andere toepassingen van camouflagetherapie.
Er wordt ook camouflagetherapie toegepast bij hypopigmentatie (een stoornis waarbij te weinig pigment in de huid aanwezig is). Kenmerkende vormen van hypopigmentatie zijn littekens en vitiligo. Ook bij vaatafwijkingen (huidaandoening waarbij een rode verkleuring zichtbaar is) is camouflagetherapie zeer zinvol. Vormen van vaatafwijkingen waarbij camouflagetherapie kan worden toegepast zijn:
– wijnvlekken
– rosacea
– couperose
– spataderen
Ook bij brandwonden en tatoeages kan men camouflage toepassen. Maar ook bij minder opvallende kleurverschillen in de huid of een onrustige huid, kan een goede camouflagecrème helpen.
Welke camouflage kiest u.
Bij camouflagetherapie kiest u samen met de huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie uit die het dichtst bij de normale huidteint komt. Nadat deze gekozen is, kunt u zelf dagelijks met de camouflagecrème de gewenste kleurafwijkingen bij kleuren. De huidtherapeut vertelt u hoe deze crème zo natuurlijk mogelijk aangebracht moet worden. De camouflagecrème is een compacte crème met een groot dekkend vermogen. Belangrijk is om de huid goed te verzorgen en de crème dagelijks te verwijderen met daarvoor bestemde producten.
Camouflage inzetten als nabehandeling van een therapie.
Ook is camouflage zeer goed geschikt als nabehandeling na laser, een peeling, injectables, microdermabrasie en medische peelings om roodheden en korstjes te camoufleren. Een goede camouflagecrème verstopt de huid niet en beschermt en ondersteunt het herstel net zoals een goede dagcrème zou moeten doen.
Door middel van camouflage therapie zullen storende huidskleur verschillen nauwelijks tot niet meer zichtbaar zijn.