Toont alle 13 resultaten

Anti-aging stimuleren op verschillende manieren.

Anti-aging is een vertraging van het verouderingsproces van de huid. In de loop der jaren neemt de hoeveelheid en de kwaliteit van het bindweefsel in de lederhuid af. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes en rimpels. Tevens verloopt het vernieuwingsproces van de huid trager naarmate de leeftijd toeneemt. Het gevolg hiervan is dat dode en beschadigde huidcellen zich ophopen.

Met anti-aging kan je huidveroudering tegen gaan.

Verschillende oorzaken van huidveroudering.

Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat je huid veroudert of beschadigt. Tevens gaat de huid er minder mooi uit zien. Voorbeelden van deze oorzaken zijn zonlicht, ziekte, littekens, hormonale veranderingen, roken, slechte voeding en een slechte verzorging van de huid door verkeerde verzorgingsproducten gedurende een langere periode. Daarnaast is natuurlijk ook sprake van de natuurlijke veroudering van de huid. Het gaat dan vooral om het gezicht, de hals, het decolleté en de handen.

Anti-aging is een manier om huidveroudering tegen te gaan.

Door middel van een aantal programma’s kan het verouderingsproces herstelt worden. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat de huid weer gezond wordt, de veerkracht en stevigheid van de huid terugkomt en rimpels vervagen en littekens verminderen. Anti-aging kan worden toegepast door middel van de laser, maar ook met behulp van microdermabrasie en/of een chemische peeling kunnen resultaten behaald worden.

Door middel van een professionele peeling kan de huidconditie zo optimaal mogelijk gehouden worden. Hierdoor is het in staat om sommige symptomen van huidveroudering te verbeteren (het egaliseren van het huidoppervlak, het verminderen van fijne lijntjes/rimpels en het verstevigen van de huid). Een peeling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine waardoor verschillende functies in de huid verbeteren.

Een goede bescherming van de huid is altijd belangrijk.

Na de behandeling bij de huidtherapeut kan een (lichte) roodheid van de huid ontstaan. Belangrijk is om direct zonlicht te vermijden en de huid dagelijks goed in te smeren met een goede zonbeschermende crème met een SPF van minimaal 30. Ook is een goede, dagelijkse huidverzorging met professionele producten belangrijk om het resultaat te behouden.