Verschillende toepassingen van de huidproducten.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende toepassingen die plaats kunnen vinden in een huidtherapie praktijk. Daarnaast kun je ook vanuit eigen beweging op zoek zijn naar geschikte producten voor jouw huid. Door te selecteren op de toepassing waar je zelf mee te maken hebt, kun je de verschillende professionele huidproducten vinden die voor jouw geselecteerd zijn. 

Wij hebben huidproducten voor de volgende toepassingen.

Anti aging zijn toepassingen bij een verouderde huid
Anti Aging
bestraling
Bestraling
Camouflage valt onder huid toepassingen
Camouflage
Chemische peeling
Chemische Peeling
Elektrisch ontharen
Elektrisch ontharen
Gezichtsreiniger en crèmes zijn belangrijke huid toepassingen
Gezichtsreiniging
Medische tatoeage
Medische tatoeage
Microsermabrasie
Microdermabrasie
Wond verzorging zijn belangrijke huid toepassingen
Wondverzorging
Zonbescherming
Zonbescherming

Anti-aging, bestraling en camouflage.

Wanneer je op zoek bent naar een product dat goed werkt voor anti-aging ben je bij Huidproduct.nl aan het goede adres. Anti-aging producten zijn gericht op het vertragen van het verouderingsproces van de huid. Met de juiste producten en een goede verzorging kan je huidveroudering tegen gaan.

Bestraling kan als bijwerking hebben dat de huid plaatselijk kwetsbaar wordt. Hierdoor kan er een huidverkleuring optreden, maar ook een beschadiging van de huid of een ontsteking. Daarnaast kan de huid dun en rood worden en trekkerig aanvoelen. Schade van de bestraling kan zowel gedurende het bestralingsproces optreden, maar ook nadat de bestraling is afgerond. Een goede verzorging van de bestraalde huid is van belang voor een goed herstel.

Bij camouflage gaat het vooral om kleurafwijkingen van de huid en littekens op zichtbare delen van het lichaam te corrigeren, te verminderen of te verwijderen. Voorbeeld waarbij vaak camouflage therapie wordt toegepast zijn wijnvlekken, couperose, rosacea en spataderen. Maar ook bij brandwonden en tatoeages kan men camouflage toepassen.

Chemische peeling, elektrisch ontharen en gezichtsreiniging.

Een chemische peeling is een behandeling met fruitzuren of alpha-hydroxyzuren (AHA’s) die de structuur van de huid verbetert en de bovenste huid laag verwijdert. Een peeling wordt toegepast om oude of beschadigde huidcellen te verwijderen. Een peeling heeft als resultaat dat de huid gladder is en een goed doorbloeding heeft,.

Elektrisch ontharen is een duurzame methode om haren te verwijderen. Dit is vooral geschikt voor de kleinere huidoppervlakten. Elektrisch ontharen is geschikt voor alle haarkleuren. De huid moet hierna goed beschermd worden, met bijvoorbeeld een zonbeschermende crème. Daarnaast is een goede verzorging van de huid belangrijk.

Gezichtsreiniging helpt de gezonde huid te behouden en is essentieel voor een goede huidverzorging. Een dagelijkse reiniging, bij voorkeur in de ochtend en de avond, geeft de huid de verzorging die nodig is. Met een goede gezichtsreiniger help je verstoppingen te voorkomen. Een cleanser kan je zowel op oliebasis als waterbasis krijgen. Een huidverzorgingsproduct wordt beter opgenomen op een goed gereinigde huid.

Microdermabrasie, wondverzorging en zonbescherming.

Door middel van microdermabrasie worden dode huidcellen verwijdert en wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Hierdoor wordt de huid structuur verbetert en wordt de huid conditie geoptimaliseerd. Microdermabrasie is een vorm van een mechanische peeling. Zowel de verouderde huid heeft er baat bij, maar ook een huid met littekens, acne en pigmentatie. De huid dient na een peeling behandeling goed beschermd te worden tegen de zon en de schadelijke UV-straling.

Wondverzorging is nodig voor een optimaal genezingsproces. Elke wond heeft een eiogen behandeling nodig, of het nou gaat om brandwonden, operatiewonden of doorlig wonden. Een goede hygiëne is bij de wondverzorging ook erg belangrijk. Belangrijk bij de wondverzorging is de combinatie van een goede en intensieve wondbehandeling in combinatie met zorgvuldige materialen. Hierdoor wordt het genezingsproces versneld.

Een goede zonbescherming draagt bij aan het voorkomen van huidkanker. In de meeste gevallen ontstaat huidkanker door UV-straling. Een goede crème of spray beschermt de huid tegen de zon én tegen de schadelijke UV-A en UV-B straling. Voor een goede zon bescherming geldt dat het belangrijk is om je al in te smeren voordat je de zon in gaat. Voor elk huidtype is een goed zonnebrandproduct beschikbaar.