Toont alle 3 resultaten

Brandwonden zijn levensbedreigende wonden.

Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die er bestaan; ze kunnen blijvende schade veroorzaken. Bij een brandwond is er vaak sprake van een gedeeltelijk of volledig beschadiging van de huid. Dit komt door de inwerking van warmte, een chemische stof of elektriciteit, gedurende een bepaalde tijd en boven een bepaalde temperatuur. Ook bij de verbranding van de huid door zonbestraling spreekt men van brandwonden.

Wat zijn de gevolgen van brandwonden. >>

Blijvende littekens kunnen ontstaan.

De huid is opgebouwd uit verschillende lagen, welke bij een verbranding beschadigd worden. Hierbij kan de huid een deel van haar vitale functies verliezen. Andere gevolgen van brandwonden zijn onder andere het hebben van littekens, pijn en jeuk. Ook is er vaak sprake van vochtophopingen vanwege een beschadiging aan het lymfestelsel.

Met welk doel behandel je de verbrande huid.

Het doel van de behandelen van de verbrande huid is het opheffen, verminderen of voorkomen van de huidaandoening. Voorbeelden van een behandeling zijn litteken-, camouflage- en oedeemtherapie; deze kunnen een litteken soepeler maken of roodheid af laten nemen.

Door op tijd met een behandeling te starten, wordt veel ongemak in een later stadium voorkomen. Realiseer je dat elke huid en elk litteken anders is.