Wat zijn veel voorkomende huid aandoeningen.

Hieronder staan de meest voorkomende huid aandoeningen beschreven. Tevens kan het een huid aandoening zijn waarvoor u helemaal niet bij een huidtherapeut onder behandeling bent, maar waarvoor u zelf op zoek bent naar de beste verzorgingsproducten. Mocht u twijfelen over de huid aandoening dan kunt u altijd contact opnemen met onze specialist. Met jarenlange ervaring als huidtherapeut weet zij als geen ander hoe belangrijk een goed en persoonlijk advies is.

Wij hebben huidproducten voor verschillende huid aandoeningen.

Brandwonden
Brandwonden
Couperose is één van de huid aandoeningen op Huidproduct.nl
Couperose
Eczeem is een vervelende huid aandoening
Eczeem
kloven
Kloven
Litteken
Littekens
Oedeem been - Huidproduct.nl
Oedeem
Pigmentvlekken
Pigmentvlekken
Psoriasis
Psoriasis
Acne of puistjes zijn huid aandoeningen
Puistjes (acne)
Rosacea valt onder huid aandoeningen
Rosacea
Wonden
Wonden

Acne, brandwonden en couperose.

Bij acne zijn de poriën verstopt met bijvoorbeeld talg. Ook veroorzaken deze ophopingen ontstekingen in de omliggende huid. Het verloop verschilt erg per persoon. De meest voorkomende plekken zijn het gezicht, de borst en de rug. Voor de meeste mensen wordt acne ook wel gezien als puistjes. Belangrijk voor de verzorging van de acne huid is, om te kiezen voor producten op waterbasis. Gebruik daarnaast sterk ontvettende huidverzorgingsproducten.

Wanneer u last heeft van brandwonden is het belangrijk dat u deze goed verzorgd. Het zijn de meeste ernstige verwondingen die er bestaan en ze kunnen blijvende schade veroorzaken. Het doel van het behandelen van de verbrande huid is het opheffen, verminderen of voorkomen van de huidaandoening. Door op tijd met de behandeling te starten, kan veel ongemak in een later stadium voorkomen worden.

Couperose is een huidafwijking waarbij chronisch haarvaatjes kenmerkend zijn en komt het meeste voor in het gezicht. Een goede verzorging en het goed onderhouden van de huid is bij deze aandoening erg belangrijk. Evenals een goede zon bescherming.

Eczeem, kloven en littekens.

Bij eczeem is sprake van een ontstoken huid. Doordat de huid ontstoken is, ontstaan er rode, schilferige plekken er vaak erg veel jeuk. Er zijn verschillende soorten eczeem, waarbij atopisch eczeem (ook wel constitutioneel eczeem) en contacteczeem de meest voorkomende zijn. Een goede verzorging van huid is erg belangrijk om de jeuk te verminderen en de huid helpen te herstellen.

Wanneer men last heeft van kloven, spreek je van scheurtjes in de huid. Deze kunnen op meerdere plaatsen in het lichaam voorkomen. Plekken waar kloven met name voorkomen zijn de handen, voeten en de vingers. Kloven ontstaan vooral als de huid zeer droog is. Door een goede verzorging is het van belang om het vochtbalans in de huid te herstellen. Insmeren met herstellende en voedende crème is een belangrijk onderdeel van dit proces.

Littekens kunnen op verschillende manieren ontstaan. In de praktijk blijkt dat veel mensen last hebben van littekens die zichtbaar zijn, omdat zij deze ontsierend vinden. In algemene zin ontstaan littekens door een beschadiging aan de dieper gelegen huid. Daarnaast kunnen er bij acne ook littekens ontstaan. Naast een goede  verzorging van de huid met specifieke producten, helpt het masseren van de huid ook.

Oedeem en pigmentvlekken.

Een andere aandoening welke bekend is, is oedeem. Bij oedeem is er sprake van vocht ophoping op plekken in het lichaam waar normaal gesproken geen vocht zit. Het optreden van oedeem kan verschillende oorzaken hebben. Lymfoedeem is de meest bekend en ook meest voorkomende vorm van oedeem. In alle gevallen geldt dat een vroeger behandeling, het beste resultaat geeft.

Pigmentvlekken zijn vaak rond van vorm. Deze ontstaan vaak vanaf middelbare leeftijd. Teveel zonlicht kan pigmenten verstoren waardoor er vlekken ontstaan. Bekende vormen van pigmentvlekken zijn Lentigo (ouderdomsvlekken), moedervlekken, sproeten en een zwangerschapsmasker. Bij pigmentvlekken is het erg belangrijk om de huid zeer goed te beschermen tegen zonlicht en UV-straling.

Psoriasis, rosacea en wonden.

Een bekende chronische huidaandoening is psoriasis. Deze ontstekingsziekte is niet besmettelijk. Meest voorkomende klachten zijn terugkerende, rode en schilferige plekken, pijn of jeuk. Hoewel er veel producten bestaan die verlichting kunnen geven, zal de huidziekte nooit definitief te genezen zijn.

Ook voor rosacea geldt dat het goed te behandelen is, maar niet te genezen. Rosacea is een ontstekingsaandoening van de gezichtshuid. Het zijn veelvoorkomende en chronische aandoeningen. Het is niet besmettelijk en heeft geen raakvlakken met acne. de belangrijkste kenmerken zijn roodheid, rode bultjes en puistjes. Huidproducten met kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten zijn belangrijk voor een goede behandeling.

Wonden zijn er in verschillende vormen en ontstaan op verschillende wijzen. Een gezonde huid kan een wond vaak zelf goed herstellen. Als de doorbloeding van de huid vermindert, kan een wondje minder goed genezen worden. Hierdoor ontstaan chronische open wonden. Bekend vormen van chronische wonden zijn een ‘open been’ en doorlig wonden. Het behandelen van wonden is met name gericht op het terugdringen van oedeem. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid verbetert. Ook een goede wondverzorging is belangrijk.