Toont alle 13 resultaten

Eucerin, specialist in gezonde huidverzorging.

Het merk Eucerin bestaat reeds 100 jaar. Door hun jarenlange ervaring nemen ze een leidende positie in, in de wetenschap van huidverzorging. Daardoor zijn zij één van de meest betrouwbare cosmetische merken van de wereld. Hun specialisme is het verbeteren en gezond houden van de huid. Dit wordt nog extra bevestigd door de samenwerkingen die zij met: apothekers, huidtherapeuten en met Huidproduct.nl hebben.

Wat kenmerkt het merk Eucerin. >>

Het ontstaan van Eucerin.

De oorsprong van het merk ligt in de apotheek van Paul C. Beiersdorf in Hamburg. Namelijk dhr. Beijersdorf heeft in 1882 een octrooi aangevraagd voor een medicinale pleister en is vervolgens gaan samenwerken met Paul Gerson Unna, dermatoloog. In het jaar 1900 vroeg de jonge scheikundige Isaac Lifschütz een octrooi aan voor een emulgator die hij Eucerit noemde – geïnspireerd door het oud-Griekse woord voor “mooie was”. De ontwikkeling van Eucerit door dr. Lifschütz kan worden gezien als een medische revolutie in die tijd. Door deze samenwerking is de basis ontstaan van o.a. het merk Eucerin. Tot op heden is de wetenschappelijke insteek in combinatie met tolerantie en doeltreffendheid nog steeds de rode draad. Waardoor de geboden huidoplossingen betrouwbaar zijn voor verschillende soorten huidaandoeningen.

De huid producten van Eucerin.

De eerste Eucerin producten zijn in de jaren ‘50 ontstaan en zijn bekend onder de naam pH5 Eucerin zalf. Deze zalf beschermt en herstelt de zure huidlaag. Vervolgens zijn daar, in de jaren ‘70, verschillende pH5 lotions en crèmes aan toe gevoegd. Deze lotions en crèmes zijn gericht op het beschermen en gezond houden van de huid. Vanaf de jaren ‘90 zijn er vele extra producten toegevoegd aan het merk.